Czechman a Špinka – 2017 – DP

Další závodní víkend nám začal už v pátek 2.6.. V poledne jsme autem vyrazili ve složení Zuzka Bojceňuková, Daniel a Pavel Mikovi a Radka Bojceňuková (technické zázemí) vstříc dalším výzvám. Prioritou byly sobotní závody na rybníce Špinka (u Náchoda), ale protože v pátek na večer se nedaleko odtud konal pro nás dosud neznámý závod zařazený do ČP, rozhodli jsme ho jet omrknout.                                                                                                                                                                                Ve Starých Ždanicích na písníku Hrádek (u Pardubic) se konal II. ročník závodu Czechman – Swim. Plaval se zde závod na 1,9 km. Přihlášená byla pouze Zuzka, ale když jsme viděli to nádherné prostředí, čistou vodu, organizační a technické zázemí a pro nás nezvyklé sponzorské odměny (čepičky, trika, poháry atd.), chvíli jsme zvažovali další naše starty. Navíc nádherné slunečné počasí s vymetenou oblohou a teplotou vody 22*C. No nic, příští rok tu plaveme všichni…
Start byl v 19 hodin a dopadlo to takto:                                                                                                                                                   1,9 km – Zuzka vyhrála 1. místo v kadetkách a v absolutním pořadí žen byla těsně na 2. místě.

Ještě ten večer jsme se přemístili blíž sobotnímu startu. Na ubytování jsme se dostali před 22 hodinou a po celém dni se těšili do postele!                                                                                                                                                                                           Na Špince náš tým posílil ještě David Teslík. Čekalo nás opět horké slunečné počasí s teplotou vody 23*C, prakticky bezvětří a hladina jak zrcadlo. Přes řádné namazání opalovacími krémy jsme se opět lehce přismahli a někteří už začínáme vypadat jako pandy (jak máme neopálené oči z tmavých brýlí). Tentokráte jsme plavali každý jinou vzdálenost. Zuzka a David plavali 5km, Pavel 10km a Daniel premiérově 15km.

5 km – Přestože Zuzce závod úplně nesedl (takzvaně krmila rybičky), vše si pohlídala tak, že z toho bylo 1. místo mezi kadetkami.
David pak doplaval na 6. místě.

10 km – Tady si Pavel celkem v poklidu doplaval pro 6. místo.

15 km – V našich očích pak hrdinou dne byl Daniel. Nikdy závodně neplaval (hrával fotbal a léta volejbal) až poslední 2 roky ho plavání baví a dělá sparringa Zuzce). Daniel se zpočátku trápil a závod mu dlouho nechutnal a byl daleko v průběžném pořadí. V druhé polovině závodu se z toho začal pomalounku dostávat a karty se začaly obracet. Začal postupně předjíždět své soupeře a na závěr fungoval jako dobře namazaný stroj, když se půl kilometru před cílem dostal na 4. místo, které si už pak bez problémů udržel. V samé euforii končil závod motýlkem.

Máme za sebou další parádní víkend. Přidali jsme další důležité body v týmové soutěži, kde jsme průběžně na 7. místě. Víme, že do konce sezóny je ještě daleko a vše dopadne úplně jinak, ale momentálně je na tabulku a přehledy moc pěkný pohled (viz. jedna z fotografií). Další podrobnosti a přehledy najdete na http://www.plavani.info/ .                                                                                                                                                                                                                                                                             My závodníci ještě chceme poděkovat Radce. Byla na to sama a měla plné ruce práce postíhat vše co bylo potřeba, abychom my plavci měli vše co potřebujeme a mohli se soustředit pouze na plavání. Všem opět blahopřejeme a děkujeme za dobrou reklamu našeho klubu. PM