SCM Šamorín – 11.-17.8.2024

                Ve dnech 11. – 17.8. proběhlo další SCM soustředění ve slovenském Šamoríně, tentokrát jsme ale nejeli ve 3 nýbrž ve 2, já (Kuba) a Nela.
              Soustředění se znovu konalo v Olympijském tréninkovém centru. Tento rok jsme ale netrénovali jenom ve venkovním bazénu, ale i v Dunaji, která, i přesto že to je velká řeka, docela tekla. Taky se k nám tento rok přidala slovenská reprezentace v dálkovém plavání, se kterou bychom měli postupně prohlubovat vzájemnou spolupráci i do budoucna. Trénovali jsme 2x denně, ráno ve venkovním bazénu a odpoledne na Dunaji, a mezi tréninky byla i suchá příprava, která nám dost dávala zabrat.
             Soustředění bylo ukončeno závody na Zlatých Pieskách, což bylo pro naše slovenské bratry jejich mistrovství na 5km. Jelikož má zde organizace závodů svá specifika, bylo mi ještě před samotnými závody a kontrolou asi 5x řečeno, abych si před startem sundal hodinky a 3x mi kontrolovali nehty. Celkové vyzvedávání čipů a prezence na závody bylo trochu chaotické. Plavalo se na 500m okruhu, což by samo o sobě nevadilo, ovšem organizátoři poslali do vody jak plavce na 5km, tak na 3km, tudíž nás tam bylo na tak malý okruh až moc.
              Celkově bylo soustředění super a závody na Zlatých Pieskách jsme si i přes menší komplikace užili.

Kyblik